Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

300 μαθητές απ' όλη την Ελλάδα πήραν μέρος στον Εθνικό Τελικό του Young Business Talents 2014-2015


Από σχολεία της Πεντέλης, των Γιαννιτσών, της Δράμας, της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης, οι 5 κορυφαίες ομάδες των εικονικών επιχειρήσεων!

Η πανηγυρική κορύφωση και λήξη του καινοτόμου διαγωνισμού για μαθητές Λυκείου, Young Business Talents 2014-2015, γράφτηκε στον Εθνικό Τελικό, που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό Γυμναστήριο του ΜΕΤΣ στην Αθήνα, στις 28 Μαρτίου 2015!



Οι 300 μαθητές Λυκείου από 75 ομάδες, διαγωνίστηκαν μέσω Επιχειρηματικού Προσομοιωτή, για την ανάδειξη των 20 κορυφαίων ομάδων που κέρδισαν χρηματικά Βραβεία, Δίπλωμα Συμμετοχής, και πάνω απ' όλα έζησαν μια μοναδική εμπειρία βιωματικής μάθησης!



Μέσω ενός εξελιγμένου Προσομοιωτή 3ης γενιάς, σαν αυτούς που χρησιμοποιούνται διεθνώς σε πανεπιστήμια και σχολές διοίκησης επιχειρήσεων οι μαθητές διάνυσαν στον Τελικό 3 εικονικά 'Εταιρικά έτη', συντάσσοντας αντίστοιχα 'Επιχειρηματικά Σχέδια' και λαμβάνοντας 'Αποφάσεις', σχετικά με την Παραγωγή, τη Χρηματοδότηση, το Marketing και το Ανθρώπινο Δυναμικό.



Ήταν ένα πρωτόγνωρο όσο και διασκεδαστικό ταξίδι βιωματικής μάθησης που ξεκίνησαν το Νοέμβριο με τη βοήθεια των καθηγητών τους, περίπου 2.000 μαθητές από Λύκεια όλων των τύπων και από όλη την Ελλάδα,με στόχο , να διοικήσουν και να καταστήσουν κερδοφόρες τις εταιρίες τους, σε ένα περιβάλλον πραγματικής αγοράς και ανταγωνισμού, αποκτώντας γνώσεις και ικανότητες που θα ζήλευαν και οι πιο έμπειροι επιχειρηματίες.



Η συμμετοχή των μαθητών στο Διαγωνισμό Young Business Talents, που πραγματοποιήθηκε για 2η χρονιά, ήταν Δωρεάν, χάρη στη Διοργάνωση του διαγωνισμού από τη NIVEA, στο πλαίσιο των πανευρωπαϊκών δράσεων Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρίας. Ο Προσομοιωτής διατέθηκε από την εταιρία PRAXIS MMT - ηγέτιδας εταιρίας παγκοσμίως, στην ανάπτυξη προηγμένων προσομοιωτών και μεθοδολογιών εκπαίδευσης.



Ο καινοτόμος Διαγωνισμός, υλοποιείται υπό την Αιγίδα του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).



Η πεντάδα των ομάδων που διακρίθηκε στο Young Business Talents 2014-2015:



1. STOCKBUTCHERS - Γενικό Λύκειο Πεντέλης
2. FUSSPROOF - Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών Πέλλας.
3. YDRAMA - 2ο Γενικό Λύκειο Δράμας
4. MAD - 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης
5. ΕUGE - Γενικό Λύκειο Ν. Περάμου Καβάλας.


Αναλυτικά αποτελέσματα από όλες τις προσομοιώσεις του Τελικού, στην επίσημη ιστοσελίδα του YOUNG BUSINESS TALENTS:www.youngbusinesstalents.com



Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου