Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Έως 5 Φεβρουαρίου οι ενστάσεις για τις μετεγγραφές


Έως 5 Φεβρουαρίου οι ενστάσεις για τις μετεγγραφές
Έως και την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου θα μπορούν
να υποβάλλουν ένσταση και αίτηση θεραπείας επί των αποτελεσμάτων των μετεγγραφών στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ, όσοι φοιτητές ενδιαφέρονται.
Αν και από το νομικό πλαίσιο δεν προβλεπόταν διαδικασία ενστάσεων και αιτήσεων θεραπείας ωστόσο μετά την έντονη δυσαρέσκεια και τις διαμαρτυρίες μεγάλου μέρους των φοιτητών που δεν μπόρεσαν να πάρουν μετεγγραφή, με βάση τα ισχύοντα κριτήρια, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Σία Αναγνωστοπούλου, προέβη στην έκδοση υπουργικής απόφασης (αρ.12749/Ζ1/26-01-2016 (ΦΕΚ 112 Β')), σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η σύσταση Επιτροπής Ενστάσεων, καθώς και η επανεξέταση των αιτήσεων των φοιτητών που ενδιαφέρονται από την Επιτροπή αυτή.
Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές θα πρέπει να γνωρίζουν:
-Οι αιτήσεις θεραπείας υποβάλλονται προς την Επιτροπή Ενστάσεων – Κεντρικό Πρωτόκολλο - έως την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016.
-Οι αιτήσεις θα πρέπει να αναφέρουν τα στοιχεία του φοιτητή που έχει υποβάλλει ηλεκτρονική αίτηση μετεγγραφής και τη Σχολή/Τμήμα προς την οποία έχει αιτηθεί μετεγγραφή
-Υποβάλλονται είτε με συστημένη επιστολή είτε με ηλεκτρονικό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση protocol@minedu.gov.gr.
-Αιτήσεις θεραπείας ή ενστάσεις, που έχουν ήδη υποβληθεί από τις 15-1-2016 και μεταγενέστερα θα εξεταστούν από την Επιτροπή Ενστάσεων χωρίς να απαιτείται η υποβολή νέας αίτησης θεραπείας.
Τέλος, σημειώνεται ότι για την πορεία των αιτήσεων τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των μετεγγραφών (https:transfer.it.minedu.gov.gr), κάνοντας χρήση των κωδικών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου