Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Κατάληψη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής από γονείς


Τα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής κατέλαβε από νωρίς το πρωΐ της Δευτέρας, η Ενωση Γονέων Δήμου Σαρωνικού.


Η κατάληψη αυτή είναι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των συλλόγων γονέων της Ανατολικής Αττικής, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του Δήμου. 

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η Ενωση Γονέων, «η κατάσταση που βιώνουν τα σχολεία του Δήμου μας 2,5 μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους, παραμένει τραγική. Τα κενά εκπαιδευτικών παραμένουν ΚΕΝΑ Ολοκληρώνεται η κατάργηση του ολοημέρου με αποτέλεσμα να ενισχύεται η ιδιωτική εκπαίδευση σε βάρος της δημόσιας και βάλλονται ακόμα περισσότερο οικονομικά οι οικογένειές μας. 

Από την άλλη, η Διεύθυνση και το Υπουργείο Παιδείας αποποιούνται των ευθυνών τους για τη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί φέτος στην εκπαίδευση. Εκτιμούμε ότι είναι αναγκαίο πιο πολύ από ποτέ ένα πανεκπαιδευτικό, αγωνιστικό, πολιτιστικό-μορφωτικό μέτωπο για να υπερασπίσουμε το δημόσιο σχολείο και τη μόρφωση των παιδιών μας. Η εμπειρία μας λέει ότι μέχρι σήμερα η ικανοποίηση των αιτημάτων μας γίνεται κάτω από την πίεση και πραγματοποίηση δυναμικών κινητοποιήσεων γονιών μαθητών και εκπαιδευτικών χωρίς ποτέ να χαριστούμε σε κανέναν».


Βασικά αιτήματα της Ενωσης Γονέων είναι η κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία και να παραμείνουν ανοικτά όλα τα ολοήμερα σχολεία.

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου